Jadłospis

DATA   ŚNIADANIE   OBIAD   PODWIECZOREK
  13.09.2021 Poniedziałek        Bułka dyniowa, twaróg z miodem. Kakao. Ogórek zielony.   Żurek z jajem, wkładką mięsną, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Ryż z jabłkami. Woda z cytryną i miodem.     Mus owocowy, wafle kukurydziane.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko.  I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja. II.  Zboża zawierające gluten.  
  14.09.2021 Wtorek       Zupa mleczna z makaronem.  Chleb prawdziwe żyto, masło, sałata, pomidor, ser żółty.     Zupa fasolowa z wkładka mięsną, ziemniakami, jarzynami, zieloną pietruszką. Boeuf strogonow, kasza. Kompot wieloowocowy.   Bułka zwykła z masłem, mleko z wanilią, banan.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko, gorczyca. II.  Zboża zawierające gluten. Zboża zawierające gluten, mleko.
  15.09.2021 Środa     Bułka tygrysia, masło, danonki. Kawa zbożowa. Rzodkiewka.       Zupa selerowa z ziemniakami, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Spaghetti w sosie mięsno-pomidorowym, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.       Galaretka z owocami, wafle ryżowe, owoce i warzywa suszone, orzechy.  
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler,  zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten. Orzechy.
  16.09.2021 Czwartek     Zupa mleczna z płatkami żytnimi. Chleb 7 ziaren, masło, sałata, papryka, jajko.     Zupa krem z dyni z ziemniakami, śmietaną, jarzynami, zieloną pietruszką.  Filet zapiekany z serem, ryż, kapusta czerwona z porem. Kompot wieloowocowy.     Jogurt naturalny z owocami, wafel ryżowy z czekoladą.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, sezam. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten, mleko. Mleko.
  17.09.2021 Piątek     Bułka żytnia, masło kiełbaski na gorąco Kawa zbożowa. Marchewka z pomarańczą i płatkami.     Zupa grysikowa z wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką. Kotlety rybne, ziemniaki, marchewka z groszkiem. Kompot wieloowocowy.   Chałka z masłem, mleko waniliowe, jabłko.  
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, soja, seler, gorczyca. I. Seler, zboża zawierające gluten. II.  Zboża zawierające gluten, ryba, jaja, mleko. Zboża zawierające gluten, mleko.