Jadłospis

DATA   ŚNIADANIE   OBIAD   PODWIECZOREK
    14.05.2021 Poniedziałek       Chleb żytni, masło, miód. Kakao. Marchewka.   Zupa z fasolki szparagowej z kaszą, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Jaja w sosie pomidorowym, ziemniaki, brokuły. Kompot wieloowocowy.       Bułka z masłem, mleko z wanilią, gruszka.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko.  I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten, mleko, jaja. Zboża zawierające gluten, mleko.
    15.06.2021 Wtorek     Zupa mleczna z ryżem. Bułka dyniowa, serek twarogowy, ogórek zielony.   Zupa krem z dyni z grzankami, wkładką mięsną, ziemniakami, serem , jarzynami, zieloną pietruszką Boeuf strogonow, kasza. Sok jabłkowy.     Koktajl owocowy, wafle tortowe.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten. Zboża zawierające gluten, mleko.
  16.06.2021 Środa     Chleb złota kukurydza, masło, sałata, szynka, pomidor. Kawa zbożowa.   Krupnik z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką. Spaghetti w sosie mięsno-pomidorowym, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.     Owsianka z owocami, wafel ryżowy.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, soja, gorczyca, seler. I. Seler,  zboża zawierające gluten. II.  Zboża zawierające gluten.   Zboża zawierające gluten, mleko.
  17.06.2021 Czwartek     Zupa mleczna z płatkami musli. Bułka grahamka, masło, ser żółty, rzodkiewka, ogórek.     Barszcz ukraiński z wkładką mięsną, śmietaną, ziemniakami, jarzynami, zieloną pietruszką. De volaille drobiowy, ryż, surówka z kapusty pekińskiej. Woda z miodem i cytryną.       Chałka z masłem, napój mleczno-owocowy.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten, jaja, mleko. Zboża zawierające gluten, mleko.
  18.06.2021 Piątek     Chleb wieloziarnisty, masło, serek homogenizowany. Kawa zbożowa. Jabłko.   Zupa z kaszy jaglanej z kapustą, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką. Pulpety rybne w sosie jarzynowym,  ziemniaki, sałatka z pomidorów. Kompot wieloowocowy.     Mus marchewkowo-owocowy, chrupki kukurydziane.
Substancje lub produkty powodujące alergie   Zboża zawierające gluten, mleko, sezam.   I. Seler, zboża zawierające gluten. II.  Zboża zawierające gluten, ryba, jaja.

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki.