Jadłospis

DATA   ŚNIADANIE   OBIAD   PODWIECZOREK
  18.01.2021 Poniedziałek     Chleb słonecznikowy, twaróg z miodem. Kakao. Marchewka.     Zupa z soczewicy z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Ryż zapiekany z warzywami. Kompot wieloowocowy.     Batonik zbożowy, sok przecierowy.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko.  I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten, mleko. Zboża zawierające gluten.
    19.01.2021 Wtorek     Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi. Bułka złota kukurydza, masło, sałata, pomidor, papryka.       Zupa brokułowa z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Biała pieczeń, kasza,  surówka z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy.       Bułka zwykła z masłem, jogurt do picia, kiwi.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten. Zboża zawierające gluten, mleko.
  20.01.2021 Środa     Chleb kiełek, masło, danonki. Kawa zbożowa. Rzodkiewka.   Krupnik z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką. Spaghetti w sosie mięsno-pomidorowym, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.       Mus owocowy, chrupki kukurydziane.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler,  zboża zawierające gluten. II.  Zboża zawierające gluten.  
  21.01.2021 Czwartek     Zupa mleczna z płatkami owsianymi. Bułka sojowa, masło, sałata, rzodkiewka, ogórek.     Zupa krem z papryki z grzankami, serem, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką Kotlet drobiowy, ryż, buraki. Kompot wieloowocowy.       Kasza manna z owocami, wafelki zbożowe.  
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, soja. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten, jaja. Zboża zawierające gluten, mleko.
  22.01.2021 Piątek     Chleb prawdziwe żyto, masło, dżem. Kawa zbożowa. Ogórek zielony.   Zupa ryżowa z wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką. Pulpety rybne w sosie jarzynowym, ziemniaki, surówka z pora i jabłek. Kompot wieloowocowy.       Chałka z masłem, mleko z wanilią, gruszka.
Substancje lub produkty powodujące alergie   Zboża zawierające gluten, mleko.   I. Seler, zboża zawierające gluten. II.  Zboża zawierające gluten, ryba, mleko.   Zboża zawierające gluten, mleko.

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki.