Jadłospis

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 27.01.2020Poniedziałek  Bułka kukurydziana, masło, serek homogenizowany.Kakao.Marchewka. Zupa z fasolki szparagowej z kaszą kuskus, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką.Parówki w sosie pomidorowym, ziemniaki, kalafior.Kompot wieloowocowy.   Batonik zbożowy, sok przecierowy.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko.I. Seler,  zboża zawierające gluten, mleko.II.  Zboża zawierające gluten, mleko, gorczyca, soja.Zboża zawierające gluten.
 28.01.2020Wtorek  Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi.Chleb z dynią, masło, sałata, rzodkiewka, ogórek. Barszcz czerwony z wkładką mięsną, śmietaną, ziemniakami, jarzynami, zieloną pietruszką.Biała pieczeń, kasza, surówka z kapusty pekińskiej.Kompot wieloowocowy.   Bułka zapiekana z serem, mleko z wanilią, kiwi.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko.I. Seler,  zboża zawierające gluten, mleko.II.  Zboża zawierające gluten, sezam.Zboża zawierające gluten, mleko.
 29.01.2020Środa  Bułka 7 ziaren, masło, sałata, szynka drobiowa, pomidor.Kawa zbożowa.  Krupnik z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką.Łazanki z mięsem, kapustą i pieczarkami.Sok jabłkowy. Budyń ryżowo-jaglany, wafel kukurydziany, banan.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko, gorczyca, seler, soja, sezam.I. Seler,  zboża zawierające gluten.II.  Zboża zawierające gluten.Zboża zawierające gluten, mleko.
 30.01.2020Czwartek  Zupa mleczna z płatkami musli.Chleb słonecznikowy, serek twarogowy, ogórek zielony. Zupa cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką, śmietaną.Eskalopki drobiowe, ryż, szpinak na gęsto.Kompot wieloowocowy.   Marchewka z jabłkiem z  ryżem preparowanym i płatkami.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko, orzechy.I. Seler,  zboża zawierające gluten, mleko.II.  Zboża zawierające gluten, mleko, jaja.Zboża zawierające gluten.
 31.01.2020Piątek  Bułka dyniowa, masło, miód.Kawa zbożowa.Ogórek zielony. Zupa grysikowa z wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.Filet rybny, ziemniaki, pomidory w sosie jogurtowym.Kompot wieloowocowy.   Rogal z masłem, mleko waniliowe, gruszka.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten.II.  Zboża zawierające gluten, ryba, jaja, mleko. Zboża zawierające gluten, mleko.