DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
18.01.2021 Poniedziałek | Chleb słonecznikowy, twaróg z miodem. Kakao. Marchewka. | Zupa z soczewicy z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Ryż zapiekany z warzywami. Kompot wieloowocowy. | Batonik zbożowy, sok przecierowy. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten, mleko. | Zboża zawierające gluten. |
19.01.2021 Wtorek | Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi. Bułka złota kukurydza, masło, sałata, pomidor, papryka. | Zupa brokułowa z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Biała pieczeń, kasza, surówka z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy. | Bułka zwykła z masłem, jogurt do picia, kiwi. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten. | Zboża zawierające gluten, mleko. |
20.01.2021 Środa | Chleb kiełek, masło, danonki. Kawa zbożowa. Rzodkiewka. | Krupnik z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką. Spaghetti w sosie mięsno-pomidorowym, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy. | Mus owocowy, chrupki kukurydziane. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten. II. Zboża zawierające gluten. | |
21.01.2021 Czwartek | Zupa mleczna z płatkami owsianymi. Bułka sojowa, masło, sałata, rzodkiewka, ogórek. | Zupa krem z papryki z grzankami, serem, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką Kotlet drobiowy, ryż, buraki. Kompot wieloowocowy. | Kasza manna z owocami, wafelki zbożowe. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko, soja. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten, jaja. | Zboża zawierające gluten, mleko. |
22.01.2021 Piątek | Chleb prawdziwe żyto, masło, dżem. Kawa zbożowa. Ogórek zielony. | Zupa ryżowa z wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką. Pulpety rybne w sosie jarzynowym, ziemniaki, surówka z pora i jabłek. Kompot wieloowocowy. | Chałka z masłem, mleko z wanilią, gruszka. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten. II. Zboża zawierające gluten, ryba, mleko. | Zboża zawierające gluten, mleko. |
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki.