Jadłospis

  

DATA  

ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

 

PODWIECZOREK

 

 

13.05.2019

Poniedziałek

 

 

Chleb tygrysi, masło, jajko gotowane, pomidor, ogórek.

Kakao.

 

Zupa selerowa z ziemniakami, wkładką mięsna, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Kluski na parze z sosem owocowym.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Bułka zwykła z masłem, napój mleczno-owocowy, suszone brzoskwinie.

Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, jaja. I. Seler,  zboża zawierające gluten, mleko.

II.  Zboża zawierające gluten, mleko.

Zboża zawierające gluten, mleko.
 

14.05.2019

Wtorek

 

 

Zupa mleczna z płatkami musli.

Bułka dyniowa, masło, sałata, pomidor, papryka.

 

Zupa grochowa z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką.

Pieczeń rzymska, kasza, sałatka z pora i jabłek.

Kompot wieloowocowy.

 

Jogurt owocowy, wafle ryżowe, kiwi.

Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler,  zboża zawierające gluten, soja, gorczyca.

II.  Zboża zawierające gluten, jaja, sezam.

Mleko.
 

15.05.2019

Środa

 

 

Chleb złota kukurydza, masło, danonki.

Kawa zbożowa.

Jabłko.

 

 

Rosół z makaronem, jarzynami, zieloną pietruszką

Kluski leniwe, marchewka tarta.

Kompot wieloowocowy.

 

Zapiekanka z serem, pieczarkami,  szynką i ogórkiem, herbata.

Substancje lub produkty powodujące alergie Mleko,  zboża zawierające gluten. I. Seler, zboża zawierające gluten, jaja.

II.  Zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

Zboża zawierające gluten, gorczyca, seler, soja, mleko.
 

16.05.2019

Czwartek

 

 

Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą.

Bułka grahamka, pasta brokułowa z orzechami.

 

Zupa krem z papryki z grzankami, serem, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.

Eskalopki drobiowe, ryż, sałatka  z ogórków zielonych.

Woda z miodem i cytryną.

 

 

Budyń kakaowy, wafle tortowe, banan.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Zboża zawierające gluten, mleko, orzechy.

I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko.

II. Zboża zawierające gluten.

 

Zboża zawierające gluten, mleko.

 

17.05.2019

Piątek

 

 

Chleb z dynią, masło, serek homogenizowany.

Kawa zbożowa.

Marchewka.

 

Zupa z kaszy jaglanej z kapustą , wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.

Kotlety rybne, ziemniaki, marchewka z groszkiem.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Rogal z masłem, sok przecierowy.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Zboża zawierające gluten, mleko.

 

I. Seler, zboża zawierające gluten.

II.  Zboża zawierające gluten, ryba, mleko, jaja.

 

Zboża zawierające gluten, mleko.

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki.