Jadłospis

  

DATA  

ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

 

PODWIECZOREK

 

 

25.03.2019

Poniedziałek

 

 

 

Chleb 7 ziaren, masło, danonki.

Kakao

Marchewka.

 

 

Zupa szpinakowa z jajem, wkładką mięsną, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Ryż zapiekany z warzywami.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Bułka zwykła z masłem, herbata, banan.

Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, sezam. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

II. Zboża zawierające gluten, mleko.

Zboża zawierające gluten, mleko.
 

26.03.2019

Wtorek

 

 

 

Zupa mleczna z płatkami pszennymi.

Bułka grahamka, masło, pomidor, ogórek, papryka.

 

Zupa kalafiorowa z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Pulpety w sosie pomidorowym, kasza, fasolka szparagowa.

Kompot wieloowocowy.

 

 

 

Koktajl owocowy, pałeczki kukurydziane.

Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko.

II. Zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

Mleko .
 

27.03.2019

Środa

 

 

Chleb prawdziwe żyto, masło, sałata, szynka, ogórek zielony.

Kawa zbożowa.

 

Zupa grysikowa z wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.

Bogracz z kluseczkami.

Sok jabłkowy.

Chałka z masłem, mleko z wanilią, jabłko.
Substancje lub produkty powodujące alergie Mleko, zboża zawierające gluten, soja, seler, gorczyca. I. Seler, zboża zawierające gluten.

II. Zboża zawierające gluten, jaja.

Zboża zawierające gluten, mleko.
 

28.03.2019

Czwartek

 

 

Zupa mleczna z kaszą         jaglaną.

Bułka sojowa, serek twarogowy, rzodkiewka.

 

Zupa selerowa z ziemniakami., wkładką mięsna, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Filet zapiekany z serem i pieczarkami, ryż, surówka z kapusty pekińskiej.

Kompot wieloowocowy.

 

 

 

Racuchy z owocami, herbata.

Woda.

 

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Zboża zawierające gluten, mleko, orzechy, soja.

I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko.

II. Zboża zawierające gluten, mleko.

 

Mleko, zboża zawierające gluten.

 

29.03.2019

Piątek

 

 

Chleb z dynią, masło, miód.

Kawa zbożowa.

Jabłko.

 

 

Pomidorowa z ryżem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Kotlety rybne, ziemniaki, sałata w sosie jogurtowym.

Kompot wieloowocowy.

 

 

 

Jogurt owocowy,

marchewka suszona.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Zboża zawierające gluten, mleko.

 

I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko.

II. Zboża zawierające gluten, ryba, mleko, jaja.

 

Mleko.

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki.