Jadłospis

DATA   ŚNIADANIE   OBIAD   PODWIECZOREK
  22.03.2021 Poniedziałek     Chleb żytni, masło, jajko gotowane, ogórek, rzodkiewka. Kakao.   Zupa grochowa z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką. Makaron z twarogiem i musem owocowym. Kompot wieloowocowy.     Rogal z masłem, herbata, jabłko.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, jaja.  I. Seler, zboża zawierające gluten, soja, gorczyca. II.  Zboża zawierające gluten, mleko. Zboża zawierające gluten, mleko.
  23.03.2021 Wtorek     Zupa mleczna z płatkami żytnimi. Bułka złota kukurydza, serek twarogowy, ogórek.   Zupa kalafiorowa z wkładką mięsną, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką Kotlet schabowy, kasza, buraki. Kompot wieloowocowy.   Wafel ryżowy z masłem orzechowym, herbata, banan.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten, jaja. Orzechy.
           24.03.2021 Środa     Chleb 7 ziaren, twaróg z miodem. Kawa zbożowa. Marchewka.   Zupa pieczarkowa z makaronem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Potrawka z kapusty z kiełbasą, ziemniaki. Kompot wieloowocowy.     Kisiel owocowy, wafle tortowe, suszone jabłka.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, sezam. I. Seler,  zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten, seler, soja, gorczyca. Zboża zawierające gluten.
  25.03.2021 Czwartek      Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka dyniowa, masło, sałata, pomidor, rzodkiewka.     Zupa brokułowa, z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.   Risotto z kurczakiem i warzywami. Sok jabłkowy.     Koktajl owocowy, wafle kukurydziane.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten. Mleko.
    26.03.2021 Piątek Chleb wieloziarnisty, masło, kiełbaski na gorąco. Kawa zbożowa. Ogórek zielony.  Pomidorowa z ryżem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z selera, jabłek i marchewki z orzechami. Woda z miodem i cytryną.     Bułka zwykła z masłem, mleko z wanilią, ananas.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, gorczyca, seler, sezam. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II.  Zboża zawierające gluten, ryba, mleko, jaja, seler, orzechy. Zboża zawierające gluten, mleko.

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki.