Jadłospis

DATA  

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

18.11.2019

Poniedziałek

 

 

Chleb 7 ziaren, masło, serek homogenizowany.

Kakao

Ogórek zielony.

 

 

Zupa z groszku zielonego z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.

                   Ryż zapiekany z warzywami.

Kompot wieloowocowy.

 

Zapiekanka z serem, szynką i ogórkiem, herbata, banan.

Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, sezam. I. Seler,  zboża zawierające gluten, mleko.

II.  Zboża zawierające gluten, mleko.

Zboża zawierające gluten, mleko, seler, gorczyca.
 

19.11.2019

Wtorek

 

 

Zupa mleczna z płatkami musli.

Bułka żytnia, masło, sałata, pomidor, papryka.

 

Zupa brokułowa, z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Pieczeń rzymska, kasza, marchew z groszkiem.

Kompot wieloowocowy.

 

 

 

Owsianka z owocami.

wafel ryżowy z miodem.

Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, orzechy. I. Seler,  zboża zawierające gluten, mleko.

II.  Zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Zboża zawierające gluten, mleko.
 

20.11.2019

Środa

 

 

Chleb złota kukurydza, pasta mięsna, ogórek kiszony.

Kawa zbożowa.

 

 

Zupa grysikowa z wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.

Kotlety serowo-ziemniaczane, szpinak na gęsto.

Sok pomarańczowy.

 

 

 

Rogal z masłem, mleko z wanilią, jabłko.

Substancje lub produkty powodujące alergie Mleko, zboża zawierające gluten. I. Seler, zboża zawierające gluten.

II.  Zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

Zboża zawierające gluten, mleko
 

21.11.2019

Czwartek

 

 

 

Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą.

Bułka sojowa, masło, sałata, ogórek, rzodkiewka.

 

 

Zupa krem z papryki z groszkiem ptysiowym, serem, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.

Risotto z kurczakiem i warzywami.

Kompot wieloowocowy.

 

 

 

Racuchy z owocami, herbata.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Zboża zawierające gluten, mleko, soja.

I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko.

II. Zboża zawierające gluten.

 

Zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

 

22.11.2019

Piątek

 

 

 

Chleb słonecznikowy, twaróg na słodko.

Kawa zbożowa.

Marchewka z pomarańczą.

 

 

Zupa porowa z lanym ciastem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Pulpety rybne w sosie jarzynowym, ziemniaki, kapusta na gęsto.

Kompot wieloowocowy.

 

 

 

Bułka zwykła z masłem, herbata, gruszka.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Zboża zawierające gluten, mleko.

 

I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

II.  Zboża zawierające gluten, ryba, jaja.

 

Zboża zawierające gluten, mleko.

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki