Jadłospis

DATA  

ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

 

PODWIECZOREK

 

 

23.09.2019

Poniedziałek

 

 

Chleb prawdziwe żyto, masło, jogurt grecki.

                     Kakao.                    

Ogórek zielony

 

Zupa z fasolki szparagowej z kaszą kuskus, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Jaja w sosie pomidorowym, ziemniaki, brokuły.

Kompot wieloowocowy.

 

 

 

Bułka zwykła z masłem, mleko z wanilią, gruszka.

Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler,  zboża zawierające gluten, mleko.

II.  Zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Zboża zawierające gluten, mleko.
 

24.09.2019

Wtorek

 

 

Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi.

Bułka 7 ziaren, masło, pomidor, ogórek, rzodkiewka.

 

Zupa krem z papryki z grzankami, serem, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką

Bitki wieprzowe, kasza, surówka z kapusty kiszonej.

Kompot wieloowocowy.

 

 

 

Budyń ryżowo-jaglany z owocami, wafel kukurydziany.

Woda.

Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko, sezam. I. Seler,  zboża zawierające gluten, mleko.

II.  Zboża zawierające gluten.

Mleko.
 

25.09.2019

Środa

 

 

Chleb złota kukurydza, serek twarogowy, ogórek zielony.

Kawa zbożowa.

 

 

Zupa grysikowa z wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.

Kopytka w sosie mięsnym, kalafior.

Woda z miodem i cytryną.

 

Sałatka owocowa, ryż preparowany, herbata,

Substancje lub produkty powodujące alergie Mleko, zboża zawierające gluten. I. Seler, zboża zawierające gluten.

II.  Zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

 
 

26.09.2019

Czwartek

 

 

Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą.

Bułka grahamka, masło, sałata, pomidor, papryka.

 

 

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Kotlet drobiowy, ryż, kapusta czerwona.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Wafel ryżowy z miodem, soczek.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Zboża zawierające gluten, mleko.

I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko.

II. Zboża zawierające gluten, jaja.

 

 

 

27.09.2019

Piątek

 

 

Chleb z dynią, masło, dżem.

Kawa zbożowa.

Marchewka.

 

Zupa koperkowa z makaronem, wkładką mięsną, jarzynami,  zieloną pietruszką.

Pulpety rybne w sosie jarzynowym, ziemniaki, buraki.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Chałka z masłem, kakao, jabłko.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Zboża zawierające gluten, mleko.

 

I. Seler, zboża zawierające gluten.

II.  Zboża zawierające gluten, ryba, mleko, jaja.

 

Zboża zawierające gluten, mleko.

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki