postheadericon Jadłospis

DATA  

ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

 

PODWIECZOREK

 

 

18.06.2018

Poniedziałek

 

 

 

Chleb słonecznikowy, masło, sałata, jajko gotowane, pomidor.

Kakao.

 

Zupa grysikowa z wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.

Parówki drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Bułka zapiekana z serem, mleko z wanilią.

nektarynka.

Substancje lub produkty powodujące alergie Gluten, mleko, jaja. I. Seler, gluten.

II. Gluten, mleko, seler, gorczyca.

Gluten, mleko.
 

19.06.2018

Wtorek

 

 

 

Zupa mleczna z płatkami żytnimi.

Bułka złota kukurydza, masło, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka żółta.

 

 

Barszcz ukraiński z wkładką mięsną, śmietaną, ziemniakami, jarzynami, zieloną pietruszką.

Kotlety mielone, kasza, surówka z selera, jabłek i marchewki.

Woda z miętą i miodem

 

 

Jogurt naturalny z owocami, wafle jaglane.

Substancje lub produkty powodujące alergie Gluten, mleko. I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten, mleko, jaja.

Mleko, gluten.
 

20.06.2018

Środa

 

 

Chleb orkiszowy, masło, danonki.

Kawa zbożowa

Winogrona.

 

 

Zupa fasolowa z ziemniakami, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.

Łazanki z mięsem, kapustą i pieczarkami.

Kompot wieloowocowy.

 

Kisiel z owocami, wafle tortowe, marchewka suszona.

Substancje lub produkty powodujące alergie Gluten, mleko. I. Seler, gluten.

II. Gluten.

Gluten.
 

21.06.2018

Czwartek

 

 

Zupa mleczna z kaszą jaglaną.

Bułka grahamka,

twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem.

 

 

Zupa krem z brokułów z grzankami, serem , jarzynami, zieloną pietruszką

Risotto z kurczakiem i warzywami.

Woda z miętą i miodem

 

Smoothie owocowe, chrupki kukurydziane.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Gluten, mleko.

I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten.

 

 

 

22.06.2018

Piątek

 

 

Chleb tygrysi, masło

kiełbaski na gorąco.

Kawa zbożowa

Ogórek zielony

 

Zupa koperkowa z makaronem, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.

Pulpety rybne w sosie jarzynowym, ziemniaki, kapusta czerwona.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Jogurt owocowy, wafle ryżowe, jabłko.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Gluten, mleko, seler, gorczyca.

 

I. Seler, gluten.

II. Gluten, ryba, jaja.

 

Mleko.

 Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki.