postheadericon Jadłospis

DATA  

ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

 

PODWIECZOREK

 

 

04.12.2017

Poniedziałek

 

 

 

Chleb razowy, masło, jajko gotowane, pomidor, ogórek zielony.

Kakao.

 

Zupa z soczewicy z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Naleśniki z dżemem.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Serek ziarnisty z miodem, wafel ryżowy, mandarynka.

Substancje lub produkty powodujące alergie Gluten, mleko, jaja. I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten, mleko, jaja.

Mleko.
 

05.12.2017

Wtorek

 

 

 

Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi.

Bułka cebulowa, masło, sałata, rzodkiewka, ogórek zielony.

 

 

Zupa krem z dyni z grzankami, ziemniakami, serem , jarzynami, zieloną pietruszką

Boeuf strogonow, kasza.

Sok jabłko-gruszka.

 

Owsianka z owocami, podpłomyk.

Substancje lub produkty powodujące alergie Gluten, mleko. I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten.

Gluten, mleko.
 

06.12.2017

Środa

 

 

Chleb złota kukurydza, masło, miód.

Kawa zbożowa.

Ogórek zielony.

 

 

Krupnik z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką.

Makaron z sosem mięsno-warzywnym.

Kompot wieloowocowy.

 

Bułka zwykła z masłem, mleko z wanilią,

jabłko.

Substancje lub produkty powodujące alergie Gluten, mleko. I. Seler, gluten.

II. Gluten.

Gluten, mleko.
 

07.12.2017

Czwartek

 

 

Zupa mleczna z płatkami musli.

Bułka kukurydziana, twaróg z rzodkiewką szczypiorkiem.

 

 

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Pulpety drobiowe z serem, ryż, szpinak na gęsto.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Kisiel z owocami, wafle kukurydziane.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Gluten, mleko, orzechy.

I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten, jaja, mleko.

 

Gluten.

 

08.12.2017

Piątek

 

 

Chleb wieloziarnisty, masło, serek homogenizowany.

Kawa zbożowa.

Marchewka.

 

 

Pomidorowa z ryżem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Filet rybny, ziemniaki, mizeria.

Woda z miodem i cytryną.

 

Chrupki kukurydziane, soczek.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Gluten, mleko, sezam.

 

I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten, ryba, jaja, mleko.