Jadłospis

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 21.09.2020Poniedziałek  Bułka żytnia, masło, miód.Kakao.Ogórek zielony. Zupa szpinakowa z jajem, wkładką mięsną, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.Makaron z twarogiem i musem owocowym.Kompot wieloowocowy.   Rogal z masłem, herbata, banan.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.II.  Zboża zawierające gluten, mleko. Zboża zawierające gluten, mleko.
 22.09.2020Wtorek  Zupa mleczna z makaronem.Chleb 7 ziaren, masło, sałata, pomidor, papryka żółta.  Zupa krem z papryki z grzankami, serem, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.Pieczeń rzymska, kasza, surówka z ogórka kiszonego.Kompot wieloowocowy.   Owsianka z owocami, chrupki kukurydziane.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko, sezam.I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko.II.  Zboża zawierające gluten, jaja.Zboża zawierające gluten, mleko.
 23.09.2020Środa  Bułka złota kukurydza, masło,  serek homogenizowany.Kawa zbożowa.Marchewka.  Zupa ryżowa z wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.Leczo warzywne  z kiełbasą,  ziemniaki. Kompot wieloowocowy.    Zapiekanka z szynką, ogórkiem i serem, herbata.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko.I. Seler,  zboża zawierające gluten.II.  Zboża zawierające gluten, jaja, seler, gorczyca.Zboża zawierające gluten, mleko, soja, gorczyca, seler
 24.09.2020Czwartek  Zupa mleczna z płatkami żytnimi.Chleb tygrysi, masło, ogórek, rzodkiewka, papryka.  Zupa fasolowa z ziemniakami, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.De  volaille drobiowy, ryż, kapusta czerwona.Sok jabłkowy.   Jogurt naturalny z owocami, wafel ryżowy.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko.I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko.II.  Zboża zawierające gluten.Mleko.
 25.09.2020Piątek  Bułka grahamka, masło, jogurt owocowy.Kawa zbożowa.Rzodkiewka.  Zupa porowa z lanym ciastem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką.Kotlety rybne, ziemniaki, buraki.Kompot wieloowocowy.   Batonik zbożowy, jabłko.
Substancje lub produkty powodujące alergie Zboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten, jaja.II.  Zboża zawierające gluten, ryba, jaja. Zboża zawierające gluten.

                                     Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki.