DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
22.03.2021 Poniedziałek | Chleb żytni, masło, jajko gotowane, ogórek, rzodkiewka. Kakao. | Zupa grochowa z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką. Makaron z twarogiem i musem owocowym. Kompot wieloowocowy. | Rogal z masłem, herbata, jabłko. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko, jaja. | I. Seler, zboża zawierające gluten, soja, gorczyca. II. Zboża zawierające gluten, mleko. | Zboża zawierające gluten, mleko. |
23.03.2021 Wtorek | Zupa mleczna z płatkami żytnimi. Bułka złota kukurydza, serek twarogowy, ogórek. | Zupa kalafiorowa z wkładką mięsną, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką Kotlet schabowy, kasza, buraki. Kompot wieloowocowy. | Wafel ryżowy z masłem orzechowym, herbata, banan. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten, jaja. | Orzechy. |
24.03.2021 Środa | Chleb 7 ziaren, twaróg z miodem. Kawa zbożowa. Marchewka. | Zupa pieczarkowa z makaronem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Potrawka z kapusty z kiełbasą, ziemniaki. Kompot wieloowocowy. | Kisiel owocowy, wafle tortowe, suszone jabłka. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko, sezam. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten, seler, soja, gorczyca. | Zboża zawierające gluten. |
25.03.2021 Czwartek | Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka dyniowa, masło, sałata, pomidor, rzodkiewka. | Zupa brokułowa, z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Risotto z kurczakiem i warzywami. Sok jabłkowy. | Koktajl owocowy, wafle kukurydziane. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten. | Mleko. |
26.03.2021 Piątek | Chleb wieloziarnisty, masło, kiełbaski na gorąco. Kawa zbożowa. Ogórek zielony. | Pomidorowa z ryżem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z selera, jabłek i marchewki z orzechami. Woda z miodem i cytryną. | Bułka zwykła z masłem, mleko z wanilią, ananas. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko, gorczyca, seler, sezam. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten, ryba, mleko, jaja, seler, orzechy. | Zboża zawierające gluten, mleko. |
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki.