postheadericon Jadłospis

DATA  

ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

 

PODWIECZOREK

 

 

16.10.2017

Poniedziałek

 

 

Bułka 7 ziaren, serek homogenizowany.

Kakao.

Marchewka.

 

 

Zupa z soczewicy z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Ryż zapiekany z jabłkami.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Bułka zwykła, masło, pasta rybna, ogórek kiszony, herbata.

 

Substancje lub produkty powodujące alergie Gluten, mleko, sezam. I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten.

Gluten, mleko, ryba, sezam.
 

17.10.2017

Wtorek

 

 

Zupa mleczna z płatkami miodowymi.

Chleb owsiany, masło, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka.

 

Zupa krem z papryki z groszkiem ptysiowym, serem, wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką.

Gotowane mięso w sosie cebulowym, kasza, brokuły.

Woda z miodem i cytryną.

 

 

 

Owsianka z owocami, pałeczki kukurydziane.

Substancje lub produkty powodujące alergie Gluten, mleko. I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten, mleko.

Gluten, mleko.
 

18.10.2017

Środa

 

 

Bułka żytnia, masło, sałata, szynka drobiowa, rzodkiewka.

Kawa zbożowa

 

Zupa kalafiorowa z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Makaron z sosem mięsno-pomidorowym.

Sok jabłko-gruszka.

 

 

Jogurt owocowy, podpłomyki, mandarynka.

Substancje lub produkty powodujące alergie Gluten, mleko, seler, gorczyca. I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten, mleko.

Gluten, mleko.
 

19.10.2017

Czwartek

 

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi.

Chleb razowy, serek twarogowy, ogórek zielony.

 

 

Zupa selerowa z ziemniakami, wkładką mięsna, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Rolada z kurczaka, ryż, surówka z białej kapusty.

Kompot wieloowocowy.

 

 

Kisiel z owocami, wafle ryżowe.

Banan.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Gluten, mleko.

I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten, mleko.

 

Gluten.

 

20.10.2017

Piątek

 

 

Bułka żurawinowa, masło, dżem.

Kawa zbożowa.

Ogórek zielony.

 

Zupa pieczarkowa z makaronem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką.

Ryba gotowana, ziemniaki, marchew z groszkiem.

Woda z mięta i miodem.

 

 

Bułka zwykła z masłem, mleko z wanilią.

Jabłko.

Substancje lub produkty powodujące alergie  

Gluten, mleko.

 

I. Seler, gluten, mleko.

II. Gluten, ryba.

 

Gluten, mleko.